خبرنگاران 47 هزار هکتار از جنگل های زاگرس در چهارمحال و بختیاری دچار خشکی شد
به گزارش وبلاگ هیمالیا، شهرکرد -خبرنگاران-مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: 47 هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس در استان در چند سال اخیر دچار خشکیدگی شده است.

سید اسماعیل صالحی روز شنبه در جلسه آنالیز و واکاوی سند راهبردی حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس استان، با اشاره به اینکه بیش از 328 هزار هکتار از وسعت استان را جنگل های بلوط تشکیل می دهند، اضافه نمود: این جنگل ها در شهرستان های لردگان، خانمیرزا، اردل، کیار و کوهرنگ قرار دارند.
به گفته وی،اغلب جنگل های استان بلوط و مابقی شامل گونه های از جمله بنه، بادام، داغداغان و زالزالک و افرا و ارس است.
صالحی گفت: منطقه جنگلی زاگرس 6 میلیون هکتار وسعت دارد که در یک دهه گذشته به دلیل شیوع آفات و بیماری، تغییرات اقلیمی که باعث افزایش درجه حرارت شده، بهره برداری ناپایدار که انسان در این جنگل داشته از نظر کیفی و کمی کاهش پیدا نموده و یا دچار تغییرات شده است.
به گفته وی، هم اکنون از این میزان جنگل زاگرس یک میلیون و 450 هکتار به بیماری خشکیدگی بلوط با درجه پنج تا 100 درصد مبتلا است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث حفاظت و حراست از جنگل های زاگرس و جلوگیری از خشکی این گونه در زاگرس گفت: پیش نویس سند راهبردی حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس در سطح ملی به منظور کنترل، درمان و پیشگیری از این بیماری تهیه و به 11 استان زاگرس نشین کشور ارسال شده است.
صالحی به تشکیل کمیته ملی راهبری حمایت به جنگل های زاگرس در سطح ملی به ریاست معاون اول رییس جمهوری در نیمه دوم سال گذشته اشاره نمود و گفت: در این کمیته مقرر شده که سازمان جنگل ها برنامه ریزی و سیاستگذاری در مورد زیست بوم زاگرس را در قالب یک سند با کسب نظر محققان، دانشگاهیان، صاحب نظران و مطالعه اسناد و اطلاعات موجود تهیه کند.
به گفته وی، این سند تهیه و به 11 استان زاگرش نشین کشور ارسال شده است تا اعضای کمیته راهبری استان نیز پس از آنالیز پیش نویس سند، اظهار نظر و کاستی ها، مزیت ها ، راهکارهای اصلاحی و پیشنهادی را تا 25 فروردین ماه به کمیته ملی ارسال نمایند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیش نویس این سند شامل13 بند، چهار تبصره 6 راهبرد است، گفت: این سند در مورد ارزش بوم سازگان زاگرس از نظر تنظیمی، زیستگاهی، مالی، اجتماعی، علمی و فرهنگی مورد ارزیابی قرار گرفته و با توجه به مسائل و مسائل ناحیه زاگرسی راهبردها تعریف شده است.
وی به افزایش مشارکت پایدار جوامع محلی و مردم در حفاظت و حراست از این عرصه تاکید نمود و گفت:دستیابی به انسجام سازمانی و مدیریت جامع در بوم سازگان زاگرس، سالم سازی و افزایش تاب آوری، بهبود معیشت جوامع محلی و حذف بهره برداری های ناپایدار با مشارکت مردم، سازگاری طرح های توسعه ای و عمرانی با بوم سازگان زاگرس، تحقیقات آموزشی و ترویج دانش بومی و آشکارسازی تغییرات و پایش بوم سازگان از راهبردهای این سند است.
به گزارش وبلاگ هیمالیا، از مجموع مساحت چهارمحال و بختیاری حدود یک میلیون و 400 هزار هکتار آن معادل 86.4 درصد را عرصه منابع ملی شامل جنگل ها و مراتع تشکیل می دهد.
منبع: ایرنا