کباب بختیاری؛ غذای گردشگری

به گزارش وبلاگ هیمالیا، گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می نمایند هنگامی که برای غذاخوردن سفارش غذا می دهند، بدون درنگ نام از کباب بختیاری می برند و حتی بعضی از آنها در آستانه صرف غذا نیز از سلف و نحوی پخت آن عکسبرداری و فیلم برداری می نمایند.

کباب بختیاری؛ غذای گردشگری

کباب بختیاری از نظر کالری دارای درصد بالایی از پروئتین است و پخت زغالی آن بسیاری از گردشگران را راغب به خوردن این غذای ایرانی می نماید به گونه ای که هم اکنون کباب جوجه بختیاری نیز در بین بعضی از علاقه مندان به غذاهای ایرانی رایج شده است.

زنان بختیاری در تهیه و پخت این غذای ایرانی ماهر هستند و آن را به برترین نحو با زغال چوب می پزند و در سفره پاک از مهمانان این دیار پذیرایی می نمایند.

مواد لازم برای تهیه این کباب ایرانی را در خطه بختیاری، راسته گوسفندی یا فیله گوساله، سینه مرغ، کره، پیاز ، زعفران، آبلیمو، نمک و فلفل و ماست می باشد و پس از قطعه قطعه کردن گوشت آن را درون ماست می خوابانند و پس از ترد شدن گوشت، برروی سرخی آتش طبخ می نمایند.

طرز تهیه این کباب ایرانی به گونه ای است که گوشت راسته را به میزان یک انگشت خرد نمایند و در مخلوط پیاز خرد نموده، نمک، زعفران، فلفل به مدت 2 الی 3ساعت خوابانده و در یخچال نگه می دارند. سینه مرغ را به میزان یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز خرد شده، زعفران ، نمک ، آبلیمو، ماست به مدت 2الی 3ساعت خوابانده و در یخچال قرار می دهند. گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ می کشند و برای به سیخ کشیدن دو تکه گوشت و دو تکه از جوجه تا این که سیخ پر گردد قرار می دهند و بهتر است که نخستین و آخرین قطعه در سیخ گوشت باشد.

سپس کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالند و درجه حرارت پخت کباب را تا 20درجه افزایش می دهند و پس از قرمز شدن زغال های آن را باد می زنند. خوردن این غذای ایرانی زمانی لذیذتر می گردد که با نان خانگی محلی و دوغ بسیار ترش بومی چهارمحال وبختیاری همنشین باشد و کباب بختیاری را با زغال بلوط طبخ نموده باشند.

گردشگران اروپایی نیز کباب بختیاری را از حدود 80سال پیش هنگامی که یکی از آشپزهای ایرانی مقیم پاریس آن را طبخ کرد می شناسند و از کباب بختیاری و چلوکباب را در اروپا به خوبی و نیکی به عنوان یکی از برترین غذاهای غیر اروپایی یاد می نمایند. به گزارش وبلاگ هیمالیا، هم اکنون مهمانان و گردشگران نوروزی در کنار آب های روان و بافت عشایری چهارمحال وبختیاری می توانند از این کباب ایرانی تناول نمایند.

منبع: ایرنا زندگی

به "کباب بختیاری؛ غذای گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کباب بختیاری؛ غذای گردشگری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید